Hoe?Zo! wéér nieuws? mei 2011

Tineke Veenstra aan het woord

Hoe?Zo! blog weer een verhaal rijker

Tineke Veenstra

Tineke Veenstra

De 21-jarige Tineke lijdt sinds een aantal jaar aan de bloedziekte ITP (Idiopathische Trombocytopenische Purpura) en het Syndroom van Sjögren. Deze ziektes hebben Tineke's leven behoorlijk op zijn kop gezet.

Bij ITP breekt het lichaam de eigen bloedplaatjes af waardoor op elke plaats en op elk moment bloedingen kunnen ontstaan. Sjögren is een vorm van reuma die naast spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid en gewrichtsontstekingen ook zorgt voor ontstekingen door je hele lichaam.

Met vrienden omgaan
Door deze ziektes is Tineke moeten stoppen met haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en is ze inmiddels honderd procent arbeidsongeschikt verklaard. Tineke's grootste probleem is haar gebrek aan energie en de dagelijkse pijn. Met vrienden uitgaan, naar de film gaan en gezellig bij elkaar zitten is een van haar favoriete tijdsbestedingen. Dat gaat wel anders dan voorheen, omdat ze haar tijd nu anders en zo goed mogelijk moet indelen.

 

Tineke's droom
De meeste tijd besteedt Tineke aan het schrijven van stukken over haar aandoening en haar leven, voor haar weblog en voor eigen gebruik. Haar grootste droom is dat er nog een keer een boek van deze verhalen zal verschijnen.

 

Nu al benieuwd naar een tipje van de sluier? Lees Tineke's blog.REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE