Reëlle 9e Prikkel

Autisme? Dat werkt wel, hoor!

Nieuwe website om autisten aan het werk te helpen

Ik heb een bovengemiddeld oog voor detail

Ik heb een bovengemiddeld oog voor detail

Mensen met autisme komen moeilijk aan het werk. Van de 190.000 autisten in Nederland staat maar liefst 82 procent aan de zijlijn van de arbeidsmarkt. Maar dat is niet terecht.

Mensen met autisme beschikken vaak over positieve eigenschappen die op het werk erg nuttig zijn. Om autisten aan het werk te helpen, lanceren Start Foundation en het Fonds Psychische Gezondheid een nieuwe website. Want autisme, dat werkt wel!

Supereigenschappen
Juist het bovengemiddelde concentratievermogen, oog voor detail en logisch denken van mensen met autisme zijn zeer nuttige vaardigheden. Bovendien zijn autisten vaak loyaal, toegewijd en taakgericht. Ze houden zich goed aan afspraken en zijn bereid meer te doen dan nodig is. Eigenschappen die zeker niet iedere ‘gewone' werknemer in zich heeft.

 

Uitdagend werk
Voor mensen met autisme is werken vaak een uitdaging. Soms gaan de sollicitatiegesprekken al moeizaam. Als je eenmaal bent aangenomen, kan het omgaan met collega's of klanten lastig zijn. Wanneer iemand overgevoelig is voor prikkels, kunnen de middagpauzes in de kantine al heel vervelend zijn. Niet samen lunchen kan er weer voor zorgen dat iemand zich buitengesloten voelt.

 

www.autismewerktwel.nl
Op de nieuwe website www.autismewerktwel.nl vind je adviezen, ervaringen en vernieuwende projecten. Zodat mensen met autisme minder vaak aan de zijlijn, maar juist volop in het veld staan.

 

Benieuwd naar de website?REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE