REËLLES NIEUWS

Wereld door de ogen van een autist

Zie de wereld anders!

Zie de wereld anders!

“Volgens mij zijn priemgetallen net als het leven. Ze zijn heel logisch maar je komt nooit achter de regels, zelfs al zou je nergens anders meer aan denken.” Dat zegt Cristopher in het boek Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon.

IK SCHROK ME EEN HOEDJE
“Ik ken alle landen van de wereld met hun hoofdstad en alle priemgetallen tot 7507.” Christopher is vijftien jaar en weet veel van wiskunde maar weinig van mensen. Mensen, met hun gecompliceerde emoties, zijn voor Christopher soms moeilijk te begrijpen. Hij houdt meer van honden, want die praten tenminste niet. Want als mensen praten, of hem aanraken, weet Christopher niet wat er gaat gebeuren en wordt hij angstig. En wat bedoelen mensen eigenlijk als ze zeggen “Ik schrok me een hoedje!” Krijgen ze een hoedje als ze schrikken?

LOGISCH EN OVERZICHTELIJK
Het is boeiend om je in Christopher’s gedachtewereld te verplaatsen. De dialogen vertellen je veel over hoe je Christopher moet benaderen en geven daardoor een heldere kijk op de omgang met autisten. Christopher houdt van feiten, cijfers, formules, mooie volgordes en logica. Als hij vier rode auto’s achter elkaar ziet, is het een teken dat het een goede dag wordt. Vier gele auto’s betekent een zwarte dag. Zo past Christopher allerlei wiskundige formules toe op de dingen en gebeurtenissen om zich heen. Dit maakt de wereld voor hem logischer en overzichtelijker.

INLEVEN
De schrijver heeft zich knap ingeleefd in zijn hoofdpersoon en weet zijn innerlijk leven overtuigend en humoristisch weer te geven. Dankzij de manier van schrijven stap je even in een andere wereld en krijg je er begrip voor. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is een spannend, ontroerend en grappig boek, vol met originele vondsten waarin eerlijkheid en relaties centraal staan in de leefwereld van een autist.

KLIM OOK IN DE PEN!
Lees jij ook wel eens zo’n boek waarbij je je in kunt leven in een persoon met een beperking of zie jij ook wel eens een interessante film? Deel dat dan met anderen!

Duik eens in dit levensechte boek!


REACTIES

Wereld door de ogen van een autist

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE