REËLLES NIEUWS

Krachtenbundel ‘De Normaalste Zaak’ uitgereikt

Unieke levensverhalen en inspirerende werkgevers

Dinsdag 30 juni werd de Krachtenbundel editie De Normaalste Zaak op feestelijke wijze uitgereikt aan de deelnemers. ‘Onder de Sterren’, een prachtige zaal bij partner Hotel De Schildkamp, was het decor van deze inspirerende bijeenkomst. In deze editie van de Krachtenbundel laten werknemers met een arbeidsbeperking en werkgevers zien hoe belangrijk het is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen.

Bij Hotel de Schildkamp in Asperen vinden ze het de normaalste zaak dat mensen met een beperking een kans krijgen. Het verhaal van hun medewerker Cindy staat in het boekje. Dinsdag 30 juni zijn werknemers die hun verhaal hebben verteld en hun werkgevers, partners van De Normaalste Zaak te gast bij Hotel de Schildkamp voor de uitreiking van de bundel met ervaringsverhalen. Ralph Klaare ontvangt de deelnemers en laat weten dat duurzaam ondernemen zoveel mooier is geworden sinds de mens in beeld is gekomen.

groepsfoto
De verhalenopstellers en verhalenvertellers aan de krachtenbundel van De Normaalste Zaak

Bert van Boggelen, kwartiermaker van De Normaalste Zaak wijst werkgevers er met enthousiasme op dat hun werkvloer zoveel rijker en leuker wordt door mensen met een beperking in dienst te nemen. Achter de beperking schuilt veel wilskracht en talent. Die positieve levensinstelling kan veel voor een organisatie betekenen. Marieke van Gastel van Reëlle Communicatie, beperkt door haar progressieve spierziekte, vertelt dat haar beperking haar er nooit van weerhouden heeft om na haar studie te gaan werken. “Ik wil werken”, zegt ze. Ze is vaak afgewezen, omdat er geen tijd was haar te ondersteunen met praktische zaken. Ze vertelt hoe belangrijk het is een normale werknemer te zijn en zelf je geld te verdienen.

Werknemers met doorzettingsvermogen
Ook Alona Sharabani van IBM vertelt over het doorzettingsvermogen van Marielle. “Je merkt niks aan haar en ze wil altijd leren”. Zalsman Kampen mocht het drukwerk van de Krachtenbundel verzorgen. Uit hun eigen verhaal blijkt hoe belangrijk het is te kijken naar wat mensen zelf kunnen. Jane Bell van ISS vertelt dat zij degene is die veel geleerd heeft van Thea, die werkt met een licht verstandelijke beperking en versleten knieën. “Ze is mijn linker- en rechterhand. Ze is gezellig en heel loyaal.” De ervaring van Peter Don van ING leert dat werken met medewerkers met een beperking veel positieve energie oplevert. Ook bij Asito en Meerlanden is het de ervaring dat mensen, zowel klanten als collega’s blij worden van de mensen met een beperking die bij hen werken. Daarbij komt dat ze hun werk heel goed doen.

Deel uitmaken van de maatschappij
Werk geeft mensen de bevestiging dat ze deel uit maken van de maatschappij, dat ze er toe doen! Dat geldt zeker voor mensen die door een handicap nog niet vanzelfsprekend welkom zijn op de arbeidsmarkt. Binnen De Normaalste Zaak, het netwerk van bedrijven dat zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt, zijn nu al

meer dan 250 bedrijven en in totaal duizenden banen verenigd. We gaan dus echt de goede kant op. Toch stelt Doekle Terpstra dat de inclusieve arbeidsmarkt nog iedere dag moet worden bevochten. De verhalenvertellers werken hieraan graag mee. Zij zetten hun handtekening in de Krachtenbundel zodat Bert van Boggelen in Den Haag persoonlijk een exemplaar kan overhandigen aan Jetta Klijnsma, staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW.

Inspirerende verhalen
De aanwezige werkgevers reageren positief. “Dit zijn de verhalen die laten zien waarom wij inclusief zijn gaan ondernemen. Mooi om dat op deze manier terug te zien.” Reëlle en De Normaalste Zaak hopen dat de verhalen in deze Krachtenbundel nog meer ondernemers inspireren om iedereen een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Een kans om een salaris te verdienen, hun ambities te verwezenlijken en over de baas te zeuren. En bovenal: kans op een plek om te laten zien dat ze er toe te doen.

De foto’s van de uitreiking zijn te zien op Reëlle's facebookpagina
De Krachtenbundel editie De Normaalste Zaak is gratis te downloaden via http://bit.ly/DeNormaalsteZaak


REACTIES

Krachtenbundel ‘De Normaalste Zaak’ uitgereikt

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE