REËLLES NIEUWS

Reëlle staat erin!

Afscheid Mariet Paes!

Afscheid Mariet Paes!

Mariet Paes, directeur van de Provinciale Raad Gezondheid, neemt afscheid. Dinsdag 9 december is er een afscheidssymposium geweest. Hier is ook haar laatste boek ‘werken aan een gezond Brabant’ gepresenteerd. Reëlle staat er ook in!

Het boek bevat tien verhalen van Brabanders die zorg nodig hebben (gehad) en zich nu inzetten voor de zorg. Aan de hand van deze portretten wordt geïllustreerd wat wel werkt. Een menselijke aanpak, die uitgaat van de kracht en mensen als expert over zichzelf. Achter elk verhaal staat een reflectie waarin andere experts aan het woord komen. Experts uit de praktijk, wetenschap en beleid analyseren samen met Paes de betekenis van de tien verhalen voor de toekomst van het beleid van de provincie.

Reëlles bijdrage

Een van de experts in het boek is Reëlles meesterbrein Marjolijn Daverveld. In het hoofdstuk Het Nieuwste Werken wordt Reëlle aangehaald als voorbeeld hoe een ondernemer mensen met een kwetsbaarheid in kan zetten in een commercieel bedrijf. Door juist mensen met een beperking aan te nemen en het idee van een 30- en 40-urige werkweek los te laten. Mensen krijgen de ruimte, en in een oefenweek van een sollicitant wordt opgespoord welke kwaliteiten en talenten iemand heeft en waar die het beste binnen Reëlle kunnen worden ingezet.

Dromerig doen!

Volgens Mariet Paes heeft de wereld meer behoefte aan dromerige doeners. Mensen die niet alleen bedenken hoe het zou moeten, maar het ook gaan doen. Reëlle is trots een dromerige doener te zijn.

Bestel het boek hier, of download de gratis versie

Meer weten over Mariet Paes? Laat je inspireren door dit interview.


REACTIES

Reëlle staat erin!

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE