REËLLES NIEUWS

Nieuwe schaal voor acceptatie werknemers

Iedereen doet mee!

Iedereen doet mee!

De overheid wil graag dat iedereen meedoet in de maatschappij. Bedrijven worden gestimuleerd om mensen met een beperking aan te nemen. Start Foundation heeft de kwetsbaarheid van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt onderzocht.

Mensen met een beperking vinden minder makkelijk een baan dan mensen zonder beperking. Dit onderzoek laat zien welke beperking tegen de meeste weerstand stuit tijdens het zoeken naar een baan. De resultaten zijn weergegeven in de ProfielAcceptatie-schaal.

PROFIELACCEPTATIESCHAAL
Het onderzoek richt zich op de bijzondere kenmerken van de werkzoekende. Werkgevers, Hr-managers en personeelsfunctionarissen kregen 17 profielen te zien en gevraagd in hoeverre deze fictieve persoon kans had op werk in hun bedrijf. Onder deze profielen bevond zich ‘profiel 0’, dat is iemand die voldoet aan de objectieve functie-eisen. Daarnaast waren er 16 andere profielen die naast het voldoen aan de objectieve functie-eisen een bijzonder kenmerk hebben. Denk hieraan aan een fysieke beperking, een psychische beperking of een bijzonder verleden. De gemiddelde acceptatie van deze profielen werden vergeleken met profiel 0.  

RESULTATEN
Uit het onderzoek blijkt dat de 16 profielen onder te verdelen zijn in vier categorieën. Iemand met een bijzonder kenmerk uit de eerste categorie zou eerder geaccepteerd worden dan iemand vergelijkbaar met een bijzonder kenmerk uit de tweede categorie of lager. De categorieën zijn als volgt ingedeeld: In de eerste categorie bevinden zich chronische fysieke ziekten zoals als astma, artrose en diabetes. Daarnaast een fysieke motorische beperking, ADHD, schulden en autisme. De tweede categorie is minder aantrekkelijk en bevat doof of slechthorendheid, een fysieke beperking met betrekking tot spreken, kanker, niet aangeboren hersenletsel, en blind of slechtziendheid. De derde categorie bevat een psychiatrische achtergrond, een verslavingsachtergrond met betrekking tot gokken en een verslavingsachtergrond met betrekking tot alcohol. De laatste categorie bevat ex-delinquent vermogensdelict, een verslavingsachtergrond met betrekking tot harddrugs, ex-delinquent drugsdealen en ex-delinquent geweld.

De categorieën laten zien in hoeverre mensen met een bijzonder kenmerk geaccepteerd worden. Iemand met astma of ADHD wordt relatief makkelijk geaccepteerd. Iemand met een crimineel of verslavingsverleden wordt moeilijk tot niet geaccepteerd. 

Profiel Acceptatieschaaluitkomsten onderzoek weergegeven in een de ProfielAcceptatie-schaal

SOCIALE WAARDE WERKGEVERS
Uit de ProfielAcceptatie-schaal komt naar voren dat een werkgever de grootste maatschappelijke bijdrage levert als deze een werknemer in dienst heeft of neemt die uit categorie vier komt. En daarmee stijgt de sociale waarde. Uit het onderzoek blijkt ook dat werkgevers die al eens iemand in dienst hebben gehad met een bepaald profiel (bijvoorbeeld ADHD) vervolgens een hogere acceptatie heeft tegenover dat profiel. Wanneer een bedrijf iemand uit de zwaarste categorie in dienst heeft gehad, blijkt dat de acceptatie hoger is voor elk profiel in categorie vier. Hieruit blijkt dat onbekend onbemind maakt. Het zou de werkgever stof tot nadenken kunnen geven in hoeverre zij open staan voor mensen met een bijzonder kenmerk.

REËLLES MENING
Reëlle vindt dat er nog veel kansen liggen voor werkgevers die hun blik verruimen naar een werknemer met een bijzonder kenmerk. Onze ervaring is dat mensen met een beperking vaak zelf heel goed weten wat ze nodig hebben op de werkvloer en dit duidelijk communiceren. Dit maakt hen fijne werknemers. Wij stimuleren mensen om vanuit hun kracht te werken. Met onze Krachtenbundel laten wij u kennis maken met deze mensen en hun bijzondere verhaal.  

Lees hier het hele onderzoek


REACTIES

Nieuwe schaal voor acceptatie werknemers

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE