REËLLES NIEUWS

Noordoost-Brabant geeft de kwetsbare medemens een gezicht

Wethouders Hoeksema en Peters nemen de Krachtenbundel in ontvangst

Bijzonder editie in Noordoost-Brabant

Bijzonder editie in Noordoost-Brabant

Woensdag 11 juni namen de wethouders Hendrik Hoeksema en René Peters (gemeente Oss) het eerste exemplaar van de Krachtenbundel editie Noordoost-Brabant in ontvangst. Op locatie van het SMO Verdihuis waren alle verhalenvertellers en organisaties uit deze regio bijeen voor de feestelijke uitreiking.

Bijzondere editie
Het bijzondere aan deze Krachtenbundel is dat kwetsbare burgers vertellen dat hun eigen kracht en zelfredzaamheid zijn toegenomen door deel te nemen aan de samenleving. Zij stellen zich actief op en zijn een goed voorbeeld voor andere kwetsbare burgers. Wethouders Hoeksema en Peters gingen zelf ook op pad om twee levensverhalen vast te leggen. Zo schreef René Peters het verhaal van de ouders van Jasmijn voor Kleur Kinder- en Jeugdzorg. De ouders vertellen over hun dochter en dat zij willen dat Jasmijn haar plek in de wereld vindt. Collega-wethouder Hendrik Hoeksema schreef het levensverhaal op van Nelly voor Burgthoeve. Nelly woont en werkt bij de zorgboerderij en paardenmelkerij en wil daar nooit meer weg. 

Mooie woorden
Han Kremers (bestuurder SMO Verdihuis) heette iedereen welkom in het tuinhuis. Hij  opende de feestelijke gelegenheid met bijzondere woorden: "Reëlle gelooft in mensen en verhalen, dat past perfect bij ons." Henkdrik Hoeksema vertelt: "In deze Krachtenbundel draait het niet alleen om de kracht van kwetsbaarheid, maar vooral om de kracht van mensen. Dat zie je terug in deze verhalen. Ik zorg er voor dat alle raadleden in gemeente Oss deze Krachtenbundel gaan ontvangen." Hij bedankte Reëlle voor dit intiatiatief en gaf complimenten voor de mooie fotografie en vormgeving. René Peters vulde het verhaal nog aan: "Dit is de mooiste ervaring tot nu toe in mijn rol als wethouder!"

Kracht van kwetsbaarheid
Eén voor één komen de deelnemers naar voren om hun Krachtenbundel in ontvangst te nemen. Jan (61) raakte na het overlijden van zijn vrouw in een diep dal. Dankzij Centra voor Psychisch Herstel klom hij er weer bovenop. Dennis (35) raakte in één jaar tijd alles kwijt. Mede dankzij SMO Verdihuis heeft hij zijn leven nu weer op de rit. Ingrid (26) vocht jarenlang tegen Anorexia Nervosa en werkt nu als ervaringswerker. Melina (23) kwam al vroeg in de problemen en probeert haar leven weer op de rit te brengen. Ze werkt als vrijwilligster voor Radius. Zo deelt iedereen een verhaal om trots op te zijn.

Uitreiking Kachtenbundel Noordoost-Brabant
Alle trotse verhalenvertellers uit de editie Noordoost-Brabant met de twee wethouders uit gemeente Oss

Professionals met beperking
Deze twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle Communicatie uit Valkenswaard. Bij Reëlle werken alleen mensen professionals met een beperking. De productie is op maatschappelijk verantwoorde wijze gedaan: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd, vorm gegeven en gedrukt door professionals met een beperking.


Meedoen?
Reëlle maakt graag meer Krachtenbundels! Doe jouw eigen regio, gemeente of instelling een eigen Krachtenbundel cadeau. Zo verzamel je unieke en inspirerende levensverhalen van kwetsbare mensen. Daar kun jij ook veel van leren! Neem contact op met Marieke via marieke@reelle.nlof 040-2075295.

Download de hele Krachtenbundel editie Noordoost-Brabant. Of stel je eigen Krachtenbundel samen in Reelle's Eigenwijzer! 


REACTIES

Noordoost-Brabant geeft de kwetsbare medemens een gezicht

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE