REËLLES NIEUWS

Reëlle werkt mee aan een inclusieve samenleving

Eigen regie over eigen leven?

Eigen regie over eigen leven?

Werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan participeren? Natuurlijk werkt Reëlle hier graag aan mee! Reëlle geeft al jaren het goede voorbeeld door mensen met een beperking een kans te geven op de arbeidsmarkt. Marjolijn Daverveld nam deel aan het panel tijdens de werkconferentie VN-verdrag. Zij besprak de voordelen van werknemers met een beperking. Want mensen met een beperking dragen op waardevolle wijze bij aan de samenleving.

Op 23 april kwamen 140 bestuurders, beleidsmakers, werkgevers en ondernemers samen om mee te werken aan een Nederland waarin iedereen kan participeren. Waar ook mensen met een beperking toegang hebben tot het openbaar vervoer, onderwijs, werk en vrijetijdsvoorzieningen. Zij hebben recht op de regie over hun eigen leven.

WORKSHOPS
Er waren workshops over toegankelijkheid, gezondheidszorg, arbeid, mobiliteit en sport. De panelleden waren: Mireille de Beer (werkzaam bij LFB, Belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke handicap), Marjolijn Daverveld (Reëlle Communicatie), Margot Kraneveld (zelfstandig onderwijsadviseur), Peter Nouwens (voorzitter RvB Stichting Prisma), Marijke Smits (vakleerkracht speciaal onderwijs), Annelien Theeuwes (directeur bij MEE Plus), Wendy Tasseron (manager bij Achmea).  

MENSENRECHTEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING
Mensenrechten zijn er om ieder mens gelijke kansen op een actief leven in de samenleving te geven en discriminatie en uitsluiting tegen te gaan. Er is een speciaal VN-verdrag voor mensen met een beperking. De regering bekrachtigt dit VN-Verdrag uiterlijk op 1 juli 2015. Maar daar wilden de deelnemers aan de werkconferentie niet op wachten. Zij kwamen samen om te werken aan een samenleving waarin ook mensen met een beperking meedoen.

IEDEREEN LEVERT BIJDRAGE
Iedereen kan zijn eigen bijdrage leven aan een inclusieve samenleving. Als bestuurders, beleidsmakers, werkgevers en ondernemers na deze werkconferentie meer aandacht hebben voor mensen met een beperking en hun handelen daarnaar richten komt de inclusieve samenleving al een stapje dichterbij. Leden (met beperking) van de actiegroep ‘Terug naar de bossen’ brachten dezelfde boodschap op een speelse en muzikale manier. Ook zorgden zij er op ludieke wijze voor dat de sprekers begrijpelijke taal spraken, voor iedereen te volgen.

WAAROM MEEDOEN
Voor Reëlle horen mensen met een beperking horen er gewoon bij, zij hebben dezelfde rechten en verdienen net als iedereen dezelfde kansen op een actief leven. Bovendien kunnen wij van hen leren. Reëlle geeft al jaren het goede voorbeeld en heeft goede ervaringen met werknemers met een beperking. Zij gunt iedereen dezelfde kansen op participatie. Daar zet zij zich voor in. Jij toch ook?

 

Meer weten over de VN-werkconferentie? Bekijk de opnames van de werkconferentie.


REACTIES

Reëlle werkt mee aan een inclusieve samenleving

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE