REËLLES NIEUWS

Uitreiking Krachtenbundel Breda

Krachtenbundel bewondert en verwondert wethouder

Krachtenbundel bewondert en verwondert wethouder

“Indrukwekkend.” Dat was de reactie van de Bredase wethouder Cees Meeuwis toen hij de eerste algemene Krachtenbundel in ontvangst nam. “In de bundel staan cliënten die bijzonder krachtig, sterk en moedig zijn. Hun levensverhalen tonen hun beperkingen, tegenslagen maar ook hun mogelijkheden.”

In aanwezigheid van verschillende verhalenvertellers en hun interviewers kreeg de wethouder van Sociale Zaken en Welzijn deze Krachtenbundel aangereikt op 13 december door Reëlle’s werknemer Marieke van Gastel. Hij toonde zijn bewondering. Hij was ook verrast.

 Uitreiking in Breda

MOOI INITIATIEF
“Als gemeente krijgen wij steeds meer taken toegeschoven en is het dus belangrijk dat wij de doelgroep kennen en weten wat er speelt. Dit bijzonder mooie initiatief van Reëlle tekent een grote groep mensen die ondersteuning krijgen van organisaties en samenleving. We praten er makkelijker óver dan mét. Hulp begint met begrip. Mijn ogen zijn geopend dankzij deze Krachtenbundel.”
Instemmend knikten de aanwezige verhaalvertellers en afgevaardigden van de betrokken organisaties. Dat herkennen ze. Zij putten kracht uit het vertellen van hun verhaal, het betekent erkenning en herkenning. Voor sommigen is het zelfs een stapje dichter bij acceptatie, zo laten zij weten tijdens de presentatie. Ze bladeren met blij gezicht door de Krachtenbundel. Tevreden over hoe hun verhaal in het magazine staat. “Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan helpen”, zegt Marian Reemers. Dankzij onder meer Neos en haar deelname aan ‘Straatmonologen’ kreeg zij weer grip op haar eigen leven.

OOK MEEDOEN?
Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen! Zoveel krachtige kwetsbare mensen! Mede dankzij alle enthousiaste reacties wil Reëlle in 2013 graag meer edities uitbrengen. Ook je verhaal vertellen van je cliënt en met je organisatie in een goed blaadje komen? Ga naar: www.reelle.nl/C75-KRACHTENBUNDEL.html. De ervaringsverhalen lezen van eerdere edities van de Krachtenbundel? Download: www.reelle.nl/C114-E-KRACHTENBUNDEL.html

Download eerdere edities van de Krachtenbundel


GERELATEERDE ARTIKELEN

Over de Krachtenbundel is nog meer te lezen:
blokje Een feest van (h)erkenning
blokje Download het geheim van de Krachtenbundel
blokje Doe ook mee met de Krachtenbundel!

REACTIES

Uitreiking Krachtenbundel Breda

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE