REËLLES NIEUWS

Maatschappelijke coalitie: Politiek, zet in op eigen regie!

Geef de touwtjes in eigen handen!

Geef de touwtjes in eigen handen!

Eigen regie gaat ervan uit dat iemand altijd de baas is over zijn eigen leven, zowel lichamelijk, psychisch als sociaal. Eigen regie betekent ook een cultuuromslag: mensen stimuleren om zelf na te denken wat voor hen passende oplossingen zijn.

Koepelorganisaties LPGGz, NPCF, CG-Raad, Actiz en acht andere maatschappelijke organisaties roepen politieke partijen op om te kiezen voor eigen regie.

WAARDEVOL LEVEN
Ieder mens heeft behoefte aan een waardevol leven. Een leven waarin iemand van waarde mag zijn voor anderen én voor de maatschappij. Dat geldt ook voor mensen die door ziekte of een beperking kwetsbaar zijn. Eigen regie sluit aan bij de talenten, keuzes en kracht van mensen. Waar nodig krijgen zij passende zorg en ondersteuning. Eigen regie maakt mensen verantwoordelijk voor hun eigen leven. Zo dragen zij naar vermogen bij aan hun omgeving en daarmee aan de samenleving. Eigen regie versterkt het bewustzijn en vermindert de zorgvraag.

KERNSTANDPUNT
De Maatschappelijke Coalitie Eigen Regie vraagt politieke partijen te kiezen voor: “Een duurzaam en houdbaar stelsel voor zorg en maatschappelijk ondersteuning op alle levensgebieden, dat uitgaat van de behoeften en eigen regie van mensen.” De aangesloten organisaties zien eigen regie als voorwaarde om te komen tot een toekomstbestendige en duurzame langdurende zorg. In acht punten hebben zij hun voorstellen over onder meer het persoonsgebonden budget, het scheiden van wonen en zorg en het uitvoeren van de AWBZ uitgewerkt in een position paper.

Langdurige zorg: Eigen regie maakt zorg beter

Verder lezen? Lees hier het hele artikel


REACTIES

Maatschappelijke coalitie: Politiek, zet in op eigen regie!

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE