REËLLES NIEUWS

De kwetsbaarheid van krachtige mensen!

Kwetsbaar = krachtig!

Kwetsbaar = krachtig!

“Meedoen aan deze Krachtenbundel is voor mij zo’n groot compliment! Ik zie mijn eigen kwetsbaarheid, maar door mijn verhaal te vertellen zie ik ook dat ik stapjes vooruit zet!” zegt Lucia.

Je kwetsbaarheid laten zien is niet gemakkelijk. Toch vertellen de verhalenvertellers openhartig hun verhaal. Jolinda deelt de ervaring van Lucia: “Ik merkte dat ik steeds een stapje voorwaarts ging zetten. Meedoen aan deze Krachtenbundel is er ook weer eentje. Ik ben er niet eerder eerlijk voor uitgekomen wat er nu allemaal werkelijk speelt en verstopte mij liever achter mijn rugklachten. Waarom eigenlijk? Iedereen mag weten dat het soms niet goed met mij gaat!”

OPENHEID, KRACHT EN DOORZETTINGSVERMOGEN
Tegenslagen overwinnen in je leven maakt je krachtig. De verhalenvertellers hebben levenservaring waarvan wij kunnen leren. Hun openheid, kracht en doorzettingsvermogen is bewonderingwaardig. “Ik ben juist sterker dan anderen” zegt André. Frans ziet in de spiegel iemand die weer grip heeft op het leven: “Ik red me wel. Daar ben ik nu sterk genoeg voor.” Ook Jessy heeft alle vertrouwen in de toekomst: “Ik weet zeker dat ik goed terechtkom.”

NIETS IS HOPELOOS
Veel verhalenvertellers hebben goede raad voor anderen die in dezelfde situatie belanden. Michal: “Wat ik de lezer wil meegeven is dat je een beperking niet negatief hoeft te zien. Ga aan de slag met wat je wel kunt!” Henny vindt in het leven niets echt hopeloos: “Het is pas hopeloos als je zelf opgeeft. Het leven is mooi ondanks de gebreken die het leven brengt.” Jolanda wil met haar verhaal mensen waarschuwen: “Met zelfbeschadiging kom je in een negatieve spiraal terecht. De weg eruit is heel zwaar, maar het kan. Geef niet op! Door erover te praten en te schrijven is mijn schaamte weggegaan.”

VOORBEELD VOOR ANDEREN!
De verhalenvertellers zijn zich welbewust van hun kracht. En willen die graag met anderen delen. Inge: “Vaak krijg ik te horen dat ik een voorbeeld ben voor velen en dat is nou net mijn bedoeling!” Lucia heeft ook een positieve boodschap voor de lezer: “Zie mijn verhaal als een duwtje en kijk door de donkere wolken naar de blauwe lucht, het kan echt, zie mij maar!”

Lees hoe krachtige mensen omgaan met hun kwetsbaarheid! Lees alle levensverhalen van de eerste Krachtenbundel


REACTIES

De kwetsbaarheid van krachtige mensen!

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE