REËLLES NIEUWS

Marlou van Rhijn alias Blade Babe, de snelste vrouw op kunstbenen

Marlou zweeft naar de top!

Marlou zweeft naar de top!

Tot twee jaar geleden had ze op alledaagse protheses nooit sneller gelopen dan 3 km per uur. Nu haalt ze op haar sprintproteses 30 km per uur! En is zij kanshebber voor goud op de Paralympics in Londen.

“Vanaf het moment dat ik op die blades stond wilde ik niets anders meer.” Marlou van Rhijn (20) mist twee onderbenen en rent op blades. Ze heeft het Europees record op de 100 en 200 meter op haar naam staan terwijl ze pas één jaar aan atletiek doet!

 PARALYMPISCH ATLETIEKTEAM
Al vanaf haar dertiende zwemt Marlou in de nationale paralympische ploeg maar na haar achttiende was ze er klaar mee. Ze wilde leuke dingen gaan doen en al haar energie stoppen in haar studie Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University. Net toen ze het sporten begon te missen belde de bondscoach van het Paralympisch Atletiekteam haar op met de woorden: “Je hebt volgens mij de ideale handicap voor atletiek.” Een rare uitspraak, vond ze zelf, maar ze besloot atletiek een kans te geven. “Gewoon om te kijken hoe het gaat. Ik vond het direct leuk.”

 ZWEVEND OVER DE ATLETIEKBAAN
In het begin rende ze nog op haar dagelijkse protheses. “Maar het leek nergens op.” Ze was blij toen ze op blades kon gaan trainen, de protheses waar alle paralympische hardlopers op rennen. De blades lijken op korte smalle ski’s, maar dan met een verende buiging aan het einde. Die van Marlou zijn zwart en via een vacuümzuigende siliconenband bevestigd aan haar knieën. Ze gaat erop als een speer. Ze lijkt te zweven over de atletiekbaan.

 GROTE VOORBEELD
De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius, alias de Blade Runner, is haar grote voorbeeld. “Hij loopt tussen niet-gehandicapte sporters op de 400 meter en hij wint gewoon!” Ooit hoopt ze zo goed te zijn als hij. Behalve een Blade Runner kent de atletiek nu dus ook een Blade Babe!

Lees hier het hele artikel


GERELATEERDE ARTIKELEN

Lees ook de ervaringsverhalen van een Olympisch kampioen en een beroemde Engelse kunstenares!
blokje Beter van Olympisch kampioen Maarten van der Weijden
blokje Eigenhandig, over een kunstenares zonder armen en onvolgroeide benen

REACTIES

Marlou van Rhijn alias Blade Babe, de snelste vrouw op kunstbenen

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE