REËLLES NIEUWS

Joleen hakker gaat voor goud

Joleen gaat voor goud!

Joleen gaat voor goud!

Dertig of meer uur per week besteedt de blinde wielrenster Joleen Hakker aan haar sport. En dat werpt zijn vruchten af: een kwalificatie voor de Spelen in Londen. En daar draait het maar om één ding: winnen!

Op 5 september staat de paralympische tijdrit tandemwielrennen op het programma, drie dagen later volgt de wegrace. Bij beide disciplines zit ze achter op de tandem bij Samantha van Steenis met wie Joleen het afgelopen jaar intensief trainde.

TRAININGSWEDSTRIJD
Joleen Hakker veroverde in 2010 de wereldtitel op de weg in 2010, een zilveren plak een jaar later en nu dus de kwalificatie. Al in juni was de blinde wielrenster met haar team in Londen om het parcours van de Paralympics te verkennen. Voor het eerst was er een trainingswedstrijd op locatie voor de paralympische wielrensters georganiseerd. Het onderdeel tandemwielrennen wordt gehouden op een autoraceparcours en de straten er omheen.

ER HELEMAAL KLAAR VOOR!
Blinde sportvrouw Joleen Hakker is er klaar voor. Eind maart werd haar nieuwe tandem geleverd. Deze speciaal in Tsjechië vervaardigde fiets is snel, lichtgewicht en stevig, en geeft daardoor minder energieverlies. In Nederland werd de fiets nog verder voor Joleen en haar pilote op maat gemaakt. "Een nieuwe tandem voelt heel anders aan. Daar moet je aan wennen, vergelijk het met het inlopen van nieuwe schoenen," aldus Joleen. Tijdens de Meerdaagse ronde van België op 19 en 20 mei heeft ze haar fiets getest. En zij was zeer tevreden!

Volg de blogs van deze getalenteerde, ambitieuze en enthousiaste sportster!

Kijk hoe zij traint, bekijk haar film!

 


REACTIES

Joleen hakker gaat voor goud

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE