REËLLES NIEUWS

Competentie uitstralen door te wijzen

Waarom wijzen politici altijd?

Waarom wijzen politici altijd?

Gewoon naar iets wijzen maakt dat je competenter overkomt dan je eigenlijk bent! Dit verbluffende resultaat blijkt uit een onderzoek van twee psychologen aan de universiteit van Virginia.

Een volwassene verstopt een bal onder één beker in een rij bekers. Aan kinderen wordt gevraagd wie weet waar de bal zit verstopt. Natuurlijk wijzen zij allemaal naar degene die de bal had verstopt.

EVEN GELOOFWAARDIG
Daarna verstopt weer een volwassene een bal onder één beker in een rij bekers. Nu wijzen twee volwassenen naar twee verschillende bekers. Wat blijkt: de kinderen hebben evenveel vertrouwen in beide volwassenen. Terwijl ze toch zelf hebben gezien dat maar één van de volwassenen de bal had verstopt. Ze vinden de andere volwassene even geloofwaardig als degene die wist onder welke beker hij de bal had verstopt!

WIJZEN STRAALT AUTORITEIT UIT
Volgens de onderzoekers is dit een klein onderzoeksresultaat met gigantische implicaties. Mensen die worden gezien als onwetend, krijgen de status van specialist, alleen maar door naar iets te wijzen! Wijzen is dus een manier om macht en autoriteit uit te stralen. Doe er je voordeel mee!

Lees het hele artikel
Lees hier het onderzoek


REACTIES

Competentie uitstralen door te wijzen

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE