REËLLES NIEUWS

Meisje met negen pruiken

Wijzer en gelukkiger!

Wijzer en gelukkiger!

“Zoenen, knuffelen en vrijen. Passie en seks. Toch nog maar even langs bij mijn pruikenwonder om wat extra plakkertjes te kopen en zo mijn pruiken wat seksbestendiger te maken. Zonder pruik vrij ik niet, mijn haar ligt altijd op de rand van het bed.”

Sophie van der Stap schreef een ontroerend dagboek over de 54 weken waarin ze vocht voor haar leven: Meisje met negen pruiken.

LIEFDE EN DOOD
“Ik vind het nog moeilijk me helemaal te laten gaan bij Rob, uit angst dat hij schrikt voor de bagage die ik mee naar bed neem. Ik leef zo in mijn eigen wereld. Misschien dat ik daarom ook wel zo aan mijn pruiken vasthoud, die kale kop is zo confronterend.”

SOPHIE’S WERELD
Sophie neemt je mee in haar wereld van ziekenhuizen, café’s en nachtclubs in Amsterdam. Ze vertelt over witte jassen en geroddel van zusters, lieve familie, goede vrienden. Over daten en haar liefdesleven. Over kotsen en feesten (naast de standaard chemicaliën neemt Sophie ook partydrugs). Ze wordt kaal en ziek maar wil haar oude leven niet opgeven.

OVERLEVEN
Ze gaat naar theaterwinkels om opvallende pruiken te kopen. Haar negen pruiken geven haar elk een ander gevoel en een andere persoonlijkheid en helpen haar om met haar ziekte om te gaan. Het is haar bescherming. En ze overleeft het. Ze blijkt een wijzer en gelukkiger meisje te zijn geworden.

MEER BINNENKANT
Sophie van der Stap schrijft openhartig en met humor over de grote thema’s van het leven zoals liefde en dood, ziekte en identiteit, angst en fantasie. Een kennis vertelde haar dat het voor buitenstaanders haast onmogelijk is om zich in de rol van de binnenstaander te verplaatsen. Haar wens voorin het boek: “Ik hoop dat ik met mijn geschreven verhaal van de buitenkant meer binnenkant heb kunnen maken.”

KLIM OOK IN DE PEN!
Heb jij het boek ook gelezen en er een mening over? Deel die dan met ons. En boekentips zijn natuurlijk ook welkom!

Nieuwsgierig hoe het nu met Sophie gaat? Bezoek haar website!


REACTIES

Meisje met negen pruiken

SCHRIJF EEN REACTIE

code
Klik hier als u de code niet kunt lezen.
Velden met een * zijn verplicht.
REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE