OVER REËLLE

COMPLIMENTEN

Reëlle hangt de bink uit!

Reëlle ontvangt regelmatig complimenten over haar sociaal beleid, haar creativiteit en haar kantoorinrichting. Deze mooie praatjes wil zij niet langer voor zich houden. Reëlle hangt gewoon eens even de bink uit.

MARJOLIJN EEN VAN 'BRABANTS BESTEN'

BRABANTS BESTENProvincie Brabant prijst ondernemers die uitblinken in innovatief werkgeversschap en ondernemers die actief met hun kennis en ervaring anderen inspireren. 

Marjolijn is voor de periode 2016/2017 als ambassadeur benoemd tot een van 'Brabants Besten.' Reëlle is innovatief in haar beleid waarin ze alleen ervaringsdeskundigen in dienst neemt. Marjolijn loopt er bewust mee te koop dat ze enkel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Reëlle's opdrachtgevers vinden dat bijzonder en inspirerend. Marjolijn: 'Mijn medewerkers zijn fysiek beperkt, hebben hersenletsel of zijn psychisch kwetsbaar. Maar vooral hebben ze verstand van tekst, vormgeving, fotografie of relatiebeheer. In die zin verschillen we niet van elk ander communicatiebureau. Maar mijn mensen groeien in hun rol, vaak met hele kleine stapjes. En met hun bijdrage groeit ook het zelfvertrouwen. Mooi om te zien.'

 

 KRACHTENBUNDEL OPGENOMEN IN DE KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK

In de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag huist een grote, belangrijke verzameling boeken en andere documenten van Nederlandse bodem.

Eind 2015 krijgt Reëlle van de Koninklijke Bibliotheek het bijzondere verzoek om haar Krachtenbundels op te nemen in deze verzameling. Een hele eer! Reëlle glimt van trots en stuurt haar bundels maar wat graag op naar Den Haag, waar ze in levenden lijve te bewonderen zijn. Ook prijken de Krachtenbundels op de website van de Koninklijke Bibliotheek. Hier zijn ze voor iedereen te bewonderen en te downloaden. Alle verhalen van alle vertellers van alle Krachtenbundels blijven hierdoor voor het nageslacht bewaard. Zo, hoopt Reëlle, zullen hopelijk steeds meer mensen de kracht van kwetsbaarheid inzien

 

MARIEKE GENOMINEERD IN DELA'S 'TOP 100 ONBEPERKT'

DELA GoededoelenfondsHet DELA Goededoelenfonds juicht het toe dat mensen met een beperking iets goeds doen voor een ander. In de Onbeperkte 100 verkiezing zet DELA deze inspirerende mensen in het zonnetje. 

Reëlle's gedreven brein Marieke is door DELA ook genomineerd voor deze 'top 100 Onbeperkt.' Marieke doet vrijwilligerswerk: ze geeft voorlichting op scholen over het leven met een beperking en ze zet zich ervoor in dat meer mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om in een Fokuswoning te gaan wonen. ‘Ik vind het heel fijn om vrijwilligerswerk te kunnen doen. Zeker om ook iets voor andere mensen te kunnen betekenen.’

TROTS OP NOMINATIE BRABANTSE ONDERNEMER MET SOCIAAL HART

Logo BESOOp voordracht van vier relaties heeft Reëlle zich opgegeven voor de prijs voor Brabantse ondernemer met sociaal hart.

Meer dan tien jaar werkt Reëlle met medewerkers met een beperking. Reëlle is bijzonder trots op haar mensen! Haar werkwijze heeft een zichtbaar positieve impact op persoonlijke en professionele groei. Mensen worden zelfverzekerder, hebben een bredere bagage, ervaren kracht uit hun beperking en uit het helpen van anderen. Alle medewerkers zijn door hun beperking erg gedreven om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan effectieve communicatie met doelgroepen. Hun kennis en ervaringsdeskundigheid in zorg en werken zijn van bijzonder toegevoegde waarde voor Reëlle’s klanten die daardoor anders en beter gaan communiceren met doelgroepen.


ATLANT GROEP REÏNTEGRATIEPRIJS 2010

Logo Atlant PartnershipVier november 2010 organiseerden Stichting Atlant Partnership en de Gemeente Helmond de uitreiking van de Ir. Noordhofprijs 2010. Daarnaast werden de reïntegratieprijs 2010 en de prijs voor de meest Maatschappelijke Partner van 2010 uitgereikt.

Johan van den Boogaard, werkzaam als webbrein bij Reëlle Communicatie, was genomineerd voor de reïntegratieprijs 2010 voor zijn verdiensten bij de Atlant Groep. Hij heeft daar van januari tot en met oktober 2010 gewerkt als backoffice Toolbox medewerker op de afdeling Arbeidsintegratie en Conceptontwikkeling. Zijn taken bestonden naast het optimaliseren en uitrollen van het programma ook uit het geven van instructies en cursussen aan leden van het Atlant Partnership. Tijdens de uitreiking van de reïntegratieprijs ontving Johan van den Boogaard een oorkonde en een geldbedrag als dank voor zijn verdiensten binnen de Atlant Groep.

 

TROTS OP VOORDRACHT HERSENBOKAAL


Logo Hersenstichting NederlandDe Hersenstichting reikt deze bokaal uit aan werkgevers die extra aandacht hebben voor de arbeidsparticipatie van mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting geeft werknemers met een vorm van hersenletsel en andere betrokkenen de mogelijkheid hun werkgever aan te melden.

Reëlle was in 2009 genomineerd door Nicole Dolmans, jobcoach van Roel Faassen. Roel heeft Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en werkte bij Reëlle. Hersenstichting Nederland zoekt mensen met hersenletsel die alle steun en medewerking van hun werkgever krijgen om aan het werk te blijven of te komen, ondanks hun beperkingen. Op grond van hun ervaringsverhalen beoordeelt de jury welke organisatie de prijs wint. De winnaar ontvangt, naast de Hersenbokaal zelf, een geldbedrag van € 5.000. Het is de bedoeling dat de winnende organisatie het geldbedrag gebruikt om ook andere mensen met hersenletsel de kans te bieden een werkend leven te leiden.

REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE