WERK

REFERENTIES (oud)

Reëlle's referenties

OVER DE KRACHTENBUNDEL

Gemeente Peel en Maas
Raf Janssen, wethouder sociaal domein:
"Lees deze bundel en ervaar de kracht van verhalen"

     

Gemeente Beesel
Bram Jacobs, wethouder zorg en welzijn:
“Dit zijn de verhalen van mensen die inspireren om kansen en mogelijkheden te grijpen. Door de bundeling van deze verhalen is er veel kracht in beeld gebracht. Zo is deze bundel een voorbeeld van het gewoon samen doen.”

     
Gemeente Venray
Lucien Peeters, wethouder leven:
“Het is een voorrecht om zo’n inspirerend verhaal van een kwetsbare burger, met haar eigen kracht en kwaliteiten, op te mogen tekenen.”
     

Gemeente Horst aan de Maas
Birgit op de Laak, wethouder zorg en participatie
“Wij zijn als wethouders enorme geluksvogels; het was een eer om deze prachtverhalen te verzamelen. De Krachtenbundel is het bewijs dat kwetsbaarheid en kracht onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.”

     

Gemeente Venlo 
Vera Tax, wethouder zorg, welzijn, jeugd en evenementen
“Deze bundel brengt de kracht die in mensen en onze
samenleving zit op een prachtige manier in beeld.’’

     

Gemeente Gennep
Ed Vandermeulen, wethouder samenleving, jeugd en onderwijs
“Geweldig inspirerend om te lezen hoe kwetsbare mensen ieder voor zich de kracht vinden om met beperkingen positief in het leven te staan. Mooi dat we dit als regio Noord-Limburg samen uitdragen!”

 
     

Gemeente Bergen
Lia Roefs, wethouder samenleving
“Iedereen zoekt op zijn eigen manier naar geluk. In dit boekje staan daarvan prachtige voorbeelden. Ik vind het inspirerend dat mensen ook in moeilijke situaties zó positief tegen het leven aan kunnen kijken.”

     
 Wethouder Jessie Smeets-Palmen

Gemeente Maasgouw
Jessie Smeets-Palmen, wethouder
“Reëlle laat ons met deze verhalen zien hoe kwetsbaarheid wordt omgezet in kracht. Ik hoop dat iedere lezer leert van deze levenslessen, vooral tijdens moeilijke momenten of bij twijfel.”

logo gemeente Maasgouw
     
 Wethouder John van den Beuken Gemeente Leudal
John van den Beuken, wethouder
“Niet alles is vanzelfsprekend. Mensen in dit boekje tonen dat er veel talent en kracht in onze samenleving aanwezig is. Dat mag gezien worden!”
logo gemeente Leudal
     
 Wethouder Marianne Smitmans

Gemeente Roermond
Marianne Smitsmans, wethouder
“Krachtige mensen inspireren en motiveren anderen. In dit boekje laten kwetsbare mensen op een persoonlijke manier zien hoe krachtig zij omgaan met de mogelijkheden en niet de beperkingen die het leven met zich mee kan brengen. Ik vind het resultaat prachtig, daar mag je trots op zijn!”

logo gemeente Roermond
     
 wethouder Henk Geraarts

Gemeente Nederweert 
Henk Geraats, wethouder
“Uit de verhalen uit deze bundel spreekt de kracht die deze mensen, ondanks hun ziekte of beperking, hebben en de positieve instelling die zij hiermee naar hun omgeving uitstralen. Het was me een eer om hieraan deel te nemen, bedankt daarvoor.”

logo gemeente Nederweert
     
 wethouder Paul Sterk

Gemeente Weert
Paul Sterk, wethouder
“Deze bundel is een verzameling van verhalen van vallen, opstaan en doorgaan, ondanks allerlei beperkingen en tegenslagen. Verhalen van hoop.”

logo gemeente Weert
     
 wethouder Eugenie Cuijpers

Gemeente Roerdalen
Eugenie Cuijpers, wethouder
“Geluk staat niet op zichzelf, het is gedeeltelijk ook een keuze. Positief denken, sociale contacten, dankbaarheid en tevreden zijn met wat je hebt, dragen hieraan bij. In deze Krachtenbundel komt dit als ‘rode draad’ terug in de inspirerende en moedige verhalen. Bewonderingswaardig!”

logo gemeente Roerdalen
     
Bert van Swam

Gemeente West Maas en Waal
Bert van Swam, wethouder
“In deze participatiemaatschappij beseffen we steeds meer dat iedereen mee zou moeten kunnen doen. In plaats van beperkingen zouden we mogelijkheden moeten zien. Iedereen heeft iets in zich; laten we iedereen de kans geven om zijn of haar mogelijkheden te tonen. Reëlle’s initiatief om mensen op deze manier hun verhaal te laten vertellen, is bijzonder en geeft anderen de mogelijkheid inspiratie op te doen.”

Logo gemeente West Maas en Waal
     
Griedo Bel

Gemeente Lingewaal
Griedo Bel, wethouder
“De veranderingen in het sociale domein zorgen binnen gemeenten voor veel aanpassingen en ontwikkelingen. Het belangrijkste blijft om in gedachte te houden dat wij het allemaal doen voor mensen met elk een uniek en eigen verhaal, zoals in deze Krachtenbundel. Daar kunnen we allemaal heel veel inspiratie uithalen.”

Logo gemeente Lingewaal
     
 Margo Mulder

Gemeente Heusden
Margo Mulder, wethouder
“De manier waarop veel kwetsbare mensen in het leven staan, is ontzettend motiverend om te zien. Niet bij de pakken neerzitten, maar volle kracht vooruit. Met deze Krachtenbundel brengt Reëlle dat op een heel mooie manier in beeld."

gemeente Heusden
     
 Marcelle Hendricks

Gemeente Tilburg
Marcelle Hendrickx, wethouder
"Hoe inspirerend is het dat mensen juist door hun beperking of tegenslag buitengewoon krachtig zijn!”

Logo gemeente Tilburg
     
Hans Kokke Gemeente Tilburg
Hans Kokke, wethouder
"Terug naar de menselijke maat: dat is misschien wel de belangrijkste opdracht die op het bordje van gemeenten ligt. Denken vanuit de leefwereld van mensen die ondersteuning nodig hebben. Daar kunnen echte verhalen enorm bij helpen!”
Logo gemeente Tilburg
     
Peter van der Ven Gemeente Werkendam
Peter van der Ven, wethouder zorg en welzijn:
''In tijden van verandering moeten we oog blijven houden voor kwetsbare mensen. Maar het is misschien beter om oog te hebben voor de mogelijkheden van kwetsbare mensen. Met dit initiatief levert Reëlle daaraan een belangrijke bijdrage.''
Logo Werkendam 
     
Paula Jorritsma Gemeente Woudrichem
Paula Jorritsma, wethouder sociale zaken, zorg en welzijn:
"Als je met mensen werkt, moet je niet vinken maar vonken. Reëlle is erin geslaagd een boekje uit te brengen dat alleen maar vonkt. Een boekje naar mijn hart.''
Logo Woudrichem 
     
Mark van Oosterhout Gemeente Drimmelen
Mark van Oosterhout, wethouder sociale zaken, zorg en welzijn:
"Ik ben vereerd dat ik voor deze Krachtenbundel één van onze bijzondere inwoners mocht interviewen. Het geeft een unieke kijk op Peters leven; hij benut zijn mogelijkheden ten volle en dat inspireert. Van denken in beperkingen naar oplossingen staat ook in Drimmelen centraal bij participatie. Ik ben trots op het resultaat.''
Logo Drimmelen
 
     
Hugo Polderman Gemeente Roosendaal
Hugo Polderman, wethouder zorg en welzijn:
"Gewone mensen zijn vaak in hun dagelijkse leven al veel verder met de participatiesamenleving dan beleidsmakers. Dat laat deze Krachtenbundel op prachtige wijze zien. Als overheid hebben wij een verantwoordelijkheid om mensen ruimte te geven voor hun eigen kracht en te helpen waar nodig. Want lang niet iedereen heeft genoeg eigen mogelijkheden om het op eigen kracht af te kunnen. Daar moet de samenleving oog voor houden.''
Logo Roosendaal
 
     
Bert van Boggelen De Normaalste Zaak
Bert van Boggelen, kwartiermaker:
"Reëlle is een communicatiebureau dat keer op keer laat zien dat een arbeidsbeperking een succesvolle bedrijfsvoering niet in de weg hoeft te staan. Sterker nog, dat mensen met een arbeidsbeperking door hun unieke ervaringen en blik op de wereld bedrijven kunnen verrijken en versterken. Ik hoop dat de Krachtenbundel nog meer ondernemers inspireert om iedereen een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Een kans om een salaris te verdienen, hun ambities te verwezenlijken en over de baas te zeuren. En bovenal: kans op een plek om te laten zien dat ze er toe doen."
Logo De Normaalste Zaak 
     
Bert Frings Gemeente Nijmegen
Bert Frings, wethouder zorg en welzijn:
“De verhalen in deze bundel laten de kracht van deze mensen zien. Iedereen, met of zonder beperking, verdient de ruimte en de mogelijkheden in deze samenleving. Hulde aan deze verhalenvertellers.”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Logo Gemeente Nijmegen
     
Ellen de Swart Gemeente Heumen
Ellen de Swart, wethouder jeugd, zorg en welzijn:

“Iedereen, met en zonder beperking, verdient de ruimte om van betekenis, van waarde te zijn in onze samenleving. Die nieuwe tijd gaan we in. De verhalen spreken voor zich.”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Logo Gemeente Heumen
     
Henk Kok Gemeente Arnhem
Henk Kok, wethouder zorg en welzijn:
“Ik heb veel bewondering voor de mensen die in deze bundel moedig hun verhaal doen. Ik ben blij dat Reëlle het initiatief neemt om mooi uit te geven. De verhalen in deze bundel maken de kracht tastbaar en invoelbaar. Dat is klasse en hard nodig. Ik hoop dat veel mensen zich erdoor laten inspireren.”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Logo Gemeente Arnhem
     
Rene Peters Gemeente Oss
Rene Peters en Hendrik Hoeksema, wethouders:
"De Krachtenbundel is een goed initiatief van Reëlle. Dit communicatiebureau bundelde interviews met cliënten of hun ouders of verzorgers. Hun verhalen zijn mooi, leerzaam en hier en daar zelfs ontroerend. Ze laten duidelijk zien dat kwetsbaar zijn iets anders is dan machteloos. Wij hebben van hun verhalen genoten. Wij bedanken hen voor hun openheid. Hun houding draagt bij aan meer begrip voor hun situatie en maakt, wat ons betreft, de wereld een klein beetje mooier. Lees, leer en geniet."

Logo Gemeente Oss

 

 

 

Hendrik Hoeksema
     
 Hetty Tindemans Gemeente Valkenswaard
Hetty Tindemans, wethouder:
"Tot slot willen wij ook Reëlle Communicatie bedanken. Het concept, het idee, de uitvoering, het sluit perfect aan bij onze ideeën om kwetsbaarheid om te zetten in kracht! En natuurlijk is dit bedrijf ook een goed voorbeeld er werken alleen mensen met een beperking."
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Logo Gemeente Valkenswaard
     
Edzo Doeve Coöperatie DELA
Edzo Doeve, voorzitter Raad van Bestuur:
"De Krachtenbundel heeft indruk op mij gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat het DELA Goededoelenfonds met het thema Onbeperkt! een onderwerp in handen heeft dat bij coöperatie DELA past. De ervaringen in dit boekje vormen een voorbeeld voor toekomstige projecten. Daarin kunnen het fonds en onze coöperatie vormgeven aan onze maatschappelijke betrokkenheid, uitgaande van persoonlijke kracht. Met elkaar, voor een ander. Ik ben blij dat we in samenwerking met Reëlle onze eigen DELA-Krachtenbundel hebben kunnen maken. Ik heb genoten van alle verhalen en ben erdoor geïnspireerd geraakt.”
DELA Logo
     
Hanneke DELA Goededoelenfonds
Hanneke de Jonge, manager goededoelenfonds:
"De verhalen in de DELA Krachtenbundel zijn na een interview geschreven door DELA-collega’s. Het is hartverwarmend om te merken dat er door één ontmoeting een band ontstaat tussen een verhalenverteller en een verhalenopsteller. Over de positieve verhalen hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen van leden en collega’s van coöperatie DELA.” 
DELA Logo 
     
Foto Marjo Frenk Gemeente Tilburg
Marjo Frenk, wethouder zorg en welzijn:
"Hulde aan de verhaalvertellers, hulde aan Reëlle voor dit initiatief en hulde aan de organisaties die hebben meegewerkt."
Logo Gemeente Tilburg
     
Cees Meeuwis Gemeente Breda
Cees Meeuwis, wethouder sociale zaken en welzijn:

“Dit bijzonder mooie initiatief van Reëlle tekent een grote groep mensen die ondersteuning krijgen van organisaties en samenleving. We praten  makkelijker óver dan mét hen. Hulp begint met begrip. Mijn ogen zijn geopend dankzij deze Krachtenbundel.”
Gemeente Breda

 

   
Foto Lenie Scholten Gemeente Eindhoven
Lenie Scholten, wethouder jeugd en welzijn:

"Complimenten voor dit 'blije' initiatief van Reëlle dat eens de positieve kanten van kwetsbare mensen laat zien. Wij als overheid hebben daar een verantwoordelijkheid in."

Logo Gemeente Eindhoven

     
Foto Berry van Rijswijk Gemeente Sittard-Geleen
Berry van Rijswijk, wethouder sociale zaken, zorg en welzijn:

"Een prachtige Limburgse Krachtenbundel laat mensen niet alleen de kracht maar ook de pracht van de mensen zien: iedereen heeft talent! Proficiat met deze mooie Limburgse editie van de Krachtenbundel."
Logo Gemeente Sittard-Geleen
     
Foto Mieke Damsma Gemeente Maastricht
Mieke Damsma, wethouder onderwijs, welzijn en zorg:

"Wat een inspirerende verhalen! Stuk voor stuk zeer de moeite waard om te lezen!"

Logo Gemeente Maastricht

     
Foto Margreet de Leeuw-Jongejans Gemeente Helmond
Margreet de Leeuw-Jongejans, wethouder zorg, welzijn, jeugd en jongeren:

"Indrukwekkend. Een heel bijzonder en goed initiatief. De bijzonder krachtige levensverhalen geven op een mooie manier weer dat een leven met veel leed en hobbels wel positief kan zijn. Ze bieden troost voor anderen.”
Logo Gemeente Helmond
     
Geert Snijders  Gemeente 's-Hertogenbosch
Geert Snijders, wethouder ruimtelijke ordening, welzijn en zorg:

"Wij gaan uit van wat inwoners kunnen. Terecht, laat deze krachtenbundel zien. Deze mensen gebruiken hun talenten voor de samenleving. Wat een trots en enthousiasme!”
Bekijk ook de feestelijke uitreiking
Logo gemeente 's Hertogenbosch
     

OVER REëLLE's BREINEN

Saskia Terkuile  Saskia ter Kuile, Gemeenteraadslid D66 Weesp en communicatieprofessional in de zorg
"Marjolijn is het meesterbrein achter Reëlle Communicatie, een adviesbureau waar communicatie-adviseurs werken die persoonlijke ervaring hebben met beperkingen. Reëlle werkt voor overheden, zorginstellingen en re-integratiebedrijven die communicatie willen inrichten over maatschappelijke vraagstukken rondom zorg, welzijn en werk. Zij heeft daarvoor laagdrempelige producten ontworpen, zoals de Krachtenbundel, waarbij cliënten geïnterviewd worden door mensen die verantwoordelijk zijn voor zorg, zoals bestuurders en wethouders."
Bekijk ook haar blog
 Logo In voor Zorg
     
Foto Marjo Frenk Joop Jaspers, Beleidscoördinator Zorg/AWBZ Coöperatie VGZ:
"Marjolijn Daverveld en haar collega's schrijven al een aantal jaren onze jaarrapportage voor de verantwoording als zorgkantoor. En in hun aanpak en denkwijze brengen ze de idealen en zienswijzen in de praktijk die wij aan alle klanten van de langdurige zorg gunnen. Een wonderbaarlijke en unieke combinatie!"
VGZ
     
Andrea van Geenen Andrea van Geenen, Communicatieadviseur:
"Het is zeer prettig om met Marieke samen te werken. Zowel via mail als telefonisch communiceert ze helder en op een persoonlijke manier. Ze heeft een grote dosis enthousiasme die aanstekelijk werkt. Daarnaast weet ze van aanpakken en denkt ze mee vanuit de klant. Hoewel we niet veelvuldig contact hebben, maakt Marieke toch een blijvende indruk. Dat zegt genoeg!"
Van Neijnselgroep
     
Arnold van de Lee Arnold van der Lee, senior researcher at Achmea | divisie Zorg en Gezondheid, affiliated researcher department of Psychiatry VUmc:
"Het is goed samenwerken met Marjolijn. Ze verbindt kennis van de zorg, van de patiënten in de zorg met kennis van de zorgverzekeringen. Dat doet ze met passie. En dat brengt ze in haar eigen bedrijf ook in de praktijk."

Agis

     
Ragna Post Ragna Post, Handicap en Studie:
"Marjolijn heeft deelgenomen aan onze internationale expertisebijeenkomst over "Transitie van studie naar werk voor studenten met een functiebeperking". Wij hebben veel geleerd van haar perspectief en ervaringen op het terrein van werken met (mensen met) een functiebeperking. Ik heb Marjolijn leren kennen als een open, energieke en oprechte vrouw met passie voor haar werk. Ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst blijven vinden!"
Handicap en studie expertisecentrum
     
Erik Willems Erik Willems, eigenaar APS Pensioenteam:
"Marieke is een gedreven duizendpoot die zich op allerlei gebieden op een bewonderenswaardige manier blijft ontwikkelen en altijd denkt in kansen en niet in bedreigingen"
APS Pensioenteam
     
Nita Scheepers Nita Scheepers, Regiomanager bij Fokus Wonen:
"Ik ken Marieke van Gastel als een hardwerkende vrouw met veel communicatieve kwaliteiten. Ze doet waar ze voor staat, komt haar afspraken na, is creatief en attent. Haar werk bij Reëlle Communicatie kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en zorgvuldigheid. De passie waarmee Marieke werkt is bijzonder!"
Fokus Logo
     
Hans Hendriks Hans Hendriks, Programmamanager transitieprogramma Client in Regie bij Archipel Zorggroep:
"Reëlle:
  • heeft een jong team met enthousiaste medewerkers;
  • koppelt vakkennis aan een goed beeld en gevoel voor wat zich in de zorgsector afspeelt;
  • maakt daardoor gemakkelijk verbinding met medewerkers uit onze sector. Dat komt tot uitdrukking in een voor hen herkenbare methodiek, en in de gebruikte materialen;
  • is heel creatief en kan heel snel schakelen;
  • is in staat om mensen buiten de geijkte kaders te laten denken;
  • brengt eigen enthousiasme over op haar gesprekspartners."
Archipel
     
Frans de Boer Frans de Boer, Oud-bestuurder Valkenhof:
"Hoe krijg je dan toch gedaan dat mensen zich iets aantrekken van onze gedragscode? Dat is het moment om te denken aan een communicatiebureau met verstand van zorg en verzorgenden (onze grootste groep medewerkers). Maar we willen op een eigentijdse manier wel gewoon in het Nederlands ons verhaal kwijt en niet in het MTV-, ICT- of snelle reclamejongens-jargon van veel Engels woordgebruik. En dan valt het gros van de bureaus af als je je oriënteert!"
Valkenhof
     
John Rietman John Rietman, Projectleider MijnProteionThuis.nl bij Proteion Thuis:
"Ik vond jullie wijze van onderzoek gedegen en inhoudelijk van bijzondere kwaliteit. Met name de aanbevelingen zijn zeer concreet. De wijze van presentatie van de resultaten vond ik zeer origineel en verfrissend."
Proteion Thuis
     
Janine van Abshoven Jeanine van Abshoven, PR & Communicatiemedewerker Neos:
''Marieke is a very pleasant, dedicated and professional worker, and is able to touch people's heart and mind with her devotion for her job and the people she is involved with.''
Neos
     
Viola Baas Viola Baas, Maatschappelijk werker ouderenzorg Cliëntenraad Fokus:
''Marieke is een hardwerkende, ondernemende vrouw die weet wat ze wil en ook weet hoe ze dat doel kan bereiken.
Het is prettig om met Marieke samen te werken, zij komt gemaakte afspraken altijd na is en communicatief zeer vaardig, zowel op papier als face-to-face. Met haar enorme (sociale) netwerk is zij een aanwinst voor het dagelijks bestuur van de cliëntenraad.''
Fokus Logo
     
Audrey van der Lee

Autje van der Lee, Bestuurder GSW Gratis Shoppen Werkendam Woudrichem Aalburg
"Marjolijn is voor mij een groot voorbeeld en Marieke is een enorme kanjer. Ze gaven me de boost om te geloven dat ik kan realiseren wat nodig is. Ik ben trots op waar ik nu sta en zal, net als zij, zeker doorgaan mensen in armoede en mensen met een beperking verder te inspireren om in hun eigen kracht te staan."

Logo Werkendam

 

REËLLE TWITTERT
VOLG REËLLE